Vés al contingut
Switch Language

Joan Aldavert: guanyador de la 8ª Mostra de Recerca Jove de Barcelona i finalista del Premi de Recerca Vila de Palamós 2015-2016

Hem rescatat aquesta fotografia d’en Joan Aldavert a l’entrega de premis de la 8ª Mostra de Recerca Jove de Barcelona. El seu Treball de Recerca “Amb ulls de nen”, que va fer conjuntament amb el seu company de classe Carlos López, va ser seleccionat per l’Institut Josep Pla, en el qual estudiaven, com el treball de Batxillerat Humanístic i Social que aniria a concurs. En el districte d’Horta-Guinardó es van seleccionar alguns dels treballs, que posteriorment anirien a una altra eliminatòria, aquest cop a nivell de tota Barcelona. “Amb ulls de nen” va ser un dels treballs d’investigació escollits.

A la fotografia es pot veure en Joan Aldavert defensant el seu treball davant d’una multitud d’assistents: familiars i coneguts dels alumnes, membres de l’Ajuntament de Barcelona i la premsa. Aquell mateix dia “Amb ulls de nen” va ser elegit com un dels deu finalistes de tota Barcelona. Així doncs, va ser proclamat guanyador de la 8ª Mostra de Recerca Jove de Barcelona. Mesos més tard, seria també escollit com a finalista del Premi de Recerca Vila de Palamós 2015-2016.

El seu Treball de Recerca l’hem adaptat des de l’editorial Alda Talent al format llibre. Concretament, n’hem fet dos volums: Amb ulls de nen (I). Un retrat de la Segona República, la Guerra Civil i la Postguerra a Catalunya i Amb ulls de nen (II). Entrevistes a la darrera generació que va viure la Guerra Civil a Catalunya. En Joan també va escriure Hereus del demà (en castellà Herederos de un mañana), que és un recull de relats curts basats en les anècdotes que explicaven els avis i les àvies que va entrevistar pel seu treball “Amb ulls de nen”.