Vés al contingut
Switch Language

Entrevista a en Joan Aldavert a Ràdio Hostafrancs en motiu del seu llibre “Barça ou barzakh”

Aquest matí han entrevistat en Joan Aldavert a Ràdio Hostafrancs. Una entrevista telefònica que han fet al jove escriptor mentre era a la universitat i que dura més de vint minuts. Parla sobre la seva experiència en un centre d’acollida, sobre el seu llibre Barça ou barzakh. Vivències en un centre d’acollida per a Menors Estrangers No Acompanyats (MENA). Entrevistes sobre la immigració, de la seva trajectòria professional i sobre els seus plans de futur. Una entrevista que des de l’editorial Alda Talent us recomanem molt, perquè és complerta, entretinguda i més profunda que moltes altres entrevistes que hem anat rebent.

A continuació us deixem el resum que Ràdio Hostafrancs ha fet de l’entrevista a la seva web. Podeu escoltar també l’entrevista sencera a l’enllaç.

 

«El jove escriptor Joan Aldavert, autor del llibre ‘Barça ou Barzakh’ (Alda Talent), va treballar durant dos mesos de l’estiu de 2018 a un centre d’acollida de menors estrangers, en plena onada immigratòria que va desbordar les capacitats de la Generalitat per atendre aquesta emergència social. D’aquella experiència en Joan ha fet el seu llibre, comptant amb entrevistes sobre aquesta qüestió a representants de diverses institucions públiques i entitats socials implicades en la gestió de la immigració. Segons Aldavert, malgrat que en els darrers mesos la pressió migratòria ha disminuït “és molt probable que torni a haver-hi una onada aquest estiu”.

En el seu llibre, Joan Aldavert reflexiona sobre l’arribada de menors de l’Àfrica subsahariana i rebutja la criminalització generalitzada d’aquests joves. “Quan vaig deixar de treballar en el centre d’acollida vaig veure que els mitjans de comunicació no deixaven de parlar-ne i senyalaven els joves del centre com a focus de conflicte. Pot ser cert que s’hagin comès alguns delictes però no s’ha de generalitzar aquestes situacions”, afirma.»