Pasar al contenido principal
Switch Language

Amb ulls de nen (II) Entrevistes a la darrera generació que va viure la Guerra Civil a Catalunya

Portada del llibre "Amb ulls de nen (II). Entrevistes a la darrera generació que va viure la Guerra Civil a Catalunya

Autor

ISBN

978-84-946919-8-0

Idioma

Català

Comprar a amazon:

Comprar a Google Play Libros:

Amb ulls de nen (II) Entrevistes a la darrera generació que va viure la Guerra Civil a Catalunya és una adaptació del Treball de Recerca d’en Joan Aldavert, guanyador de la 8ª Mostra de Recerca Jove de Barcelona i finalista del Premi de Recerca Vila de Palamós 2015-2016.

Emfatitza en el punt de vista d’aquells que en aquella època eren nens, la darrera generació que n’és testimoni. L’edat distorsiona la perspectiva, la realitat es converteix en una cosa subjectiva. Un món en guerra, vist amb els ulls més innocents, pot esdevenir una aventura fantàstica.

Aquest llibre és un recull de més de trenta entrevistes a avis i àvies d’arreu de Catalunya (de les províncies de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona). És la veu transcrita dels darrers testimonis que continuen vius, d’edats i d’ideologies molt diverses i amb unes històries plenes de sorpreses.

Reseñas

«L'adaptació literària d'un magnífic treball acadèmic de recerca, nascut de la curiositat d'un estudiant per reviure l'experiència de la seva àvia, transformat en l'evocació de tota una generació que s'està apagant

Els testimonis recollits transportaran inevitablement els lectors als records dels seus propis avis, tots semblants i tanmateix tots diferents, perquè aquells infants varen viure la mateixa República, varen sobreviure a idèntica guerra i varen suportar el malson d'un franquisme igual de dur a tot arreu»

Jordi Mercader, periodista i escriptor